Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од државе да тужи пред међународним судом одговорне за доказано нарушавање здравља грађана, а нарочито деце, као последице бомбардовања 1999.године.

ПОКС снажно подржава иницијативу др Данице Грујичић, која је један од наших водећих стручњака у области неурохирургије да се темељно истраже све последице бомбардовања по здравље народа у Србији.

– Медицинска студија је показала да је бомбардовање утицало да су деца рођена после 1999. године подложнија малигним болестима. Комисија за истрагу последица НАТО агресије би требала свој делокруг посла да прошири и тим случајем. Подједнак значај за породице настрадалих има извођење пред лице правде одговорних за нехумане ‘грешке’, односно убиства, као и за нарушавање здравља. Србија мора да тражи суђење одговорнима за цивилне жртве 1999, као и за последице по здравље, будући да је председник Парламентарне скупштине НАТО, Паоло Али, признао јавно да је током бомбардовања Србије „вероватно било грешака“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС ће у Скупштини Србије покренути ово питање и инсистирати да наша држава захтева званичну и детаљну истрагу.