Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива државни врх да правно и финансијски помогне све наше грађане чије шуме у Хрватској узурпирају и секу, игноришући да је то имовина протераних Срба.

– Предузеће „Хрватске шуме“ крчи и сече српско природно богатство, док шуме у свом власништву не дирају. Протерани и обесправљени Срби немају довољно новца ни времена да судским путем докажу власништво и једино решење је да се држава заузме и помогне им да врате своју имовину и спрече њено уништавање и крађу. Добро знамо да је хрватско правосуђе глуво на захтеве Срба и онемогућава нашим грађанима да врате имовину вредну десетине милиона евра. Ако им Србија не помогне, Хрватска је показала да сигурно неће – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС такође тражи да се употребе постојећи авиоснимци, на којима се јасно виде сва обележена имања у Хрватској и да се хитно реши питање власништва у земљишним књигама и катастру. Тада ће се коначно спречити узурпирање и крађа шума у власништву протераних Срба.