Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) покренуће иницијативу да најбољи и најпознатији градоначелник Београда у историји, Влада Илић, добије споменик у центру нашег престоног града

– Владе Илић заслужује споменик јер је у његово време Београд од вароши постао метропола. Започео је изградњу Храма Светог Саве, увео прву линију трамваја Вуков споменик – зграда Поште, направљен је Панчевачки мост, Београдски сајам, Зоолошки врт oд његовог новца и на његовој по парцели… Након рата комунисти су му одузели све, али Београђани никада нису заборавили великог човека и свог најбољег градоначелника. Време је да му се наш главни град прописно одужи – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Између осталог, српска престоница је у време Владе Илића добила десетак нових школа, Градску поликлинику, Дезинфекциони завод, Градску болницу, Поликлинику за кожне и венеричне болести, Дом дечије заштите у Звечанској, Универзитетску дечју клинику у Тиршовој и још много тога. ПОКС ће инсистирати да овај човек добије споменик на Калемегдану као творац модерног Београда који је незаслужено скрајнут и чија је имовина одузета само зато што је био одан свом краљу и својој отаџбини.