Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), заједно са Равногорским покретом, организовао је у Шапцу премијеру филма „Генерал Дража Михаиловић“, аутора Милослава Самарџића, великог патриоте и борца за истину о славном официру и једном од наших највећих хероја.

– Филм треба да погледа сваки Србин јер коначно приказује пуну истину о генералу Михаиловићу, коју су комунисти деценијама сакривали. Свакоме ко погледа филм и суочи се са прецизним доказима аутора Милослава Самарџића, постаће јасно да смо ми Срби имали два антифашистичка покрета, од којих је водећи био генерала Михаиловића – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС одаје признање редитељу филма, Милославу Самарџићу, који већ 30 година објављује књиге и документарне филмове о улози Драгољуба Михаиловића и Равногорског покрета у Другом светском рату.

– И поред свих доказа и историјских чињеница, данас један део Срба и даље верује у комунистичке лажи. Захваљујем се у име породице Михаиловић аутору филма, што на овај начин помаже да се те лажи разоткрију и спере љага са лица моје породице и огроман терет који смо неправедно носили – истакао је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС и унук славног генерала.