Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предлаже државном врху да преговарачку позицију Србије у вези Косова и Метохије појача одлуком Скупштине Србије да се укине нелегална и противправна одлука из 1945. године о укидању краљевине и проглашењу републике, што повлачи да су ништавне и све одлуке нелегалне и нелегитимне комунистичке власти, па самим тим и одлука о формирању АП Косово у границама са Србијом око које се споримо и данас.

– Решење за Космет је једноставно. Будући да краљевина није срушена на легитиман начин већ насиљем и нелегалном одлуком једне, Комунистичке партије, самим тим и све одлуке будућих нелегитимних власти су за нас ништавне. Одлука те власти о формирању АП Косова у границама у којима је данас се на тај начин поништава. Овим би се све вратило на старо, на Краљевину Југославију, која није имала границе између Србије и Косова и Метохије, односно Краљевину Србију која би била правни наследник Краљевине Југославије, а којој је признато право присаједињења територије Косова и Метохије 1912. године, од стране великих сила које и данас диктирају светску политику, па и Балкана – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Обновом краљевине и укидањем нелегалне одлуке о формирању републике 1945. године, појачали би своје аргументе у борби за повратак суверенитет над Косовом и Метохијом, јер када смо били краљевина све водеће силе које сада нису на нашој страни, тада су биле и потврдиле да ослобођено Косово и Метохија треба да припадну Србији. По законима права што није формирано на ваљан начин, не може бити важеће, а република то није, па ни њене одлуке.