Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује предлог Странке демократске акције (СДА) Санџака Скупштини Новог Пазара да се у овом граду доделе називи улица и тргова осведоченим злочинцима, сепаратистима и противницима Срба и Србије. Међу предлозима су Албанци из даље и ближе историје Шабан Полужа, Аћиф ефендија, Ибрахим Ругова и Адем Демаћи.

– Срамна је и сама идеја да вођа Балиста Шабан Полужа или члан Призренске лиге Аћиф ефендија добију улицу са својим именом у Србији. То је увреда за нашу државу али и својеврсни покушај брисања њиховог злочиначког деловања, због чега су ови великоалбански агигатори и убијени 1945. године. Један је стрељан због сарадње са окупатором, масовних ратних злочина над Србима и убиства оних Албанаца и муслимана који су били против његове власти, док је други убијен у балистичкој побуни након рата. Крајње је апсурдно и образложење за овај предог да тренутни називи не одражавају одраз идентитета Новог Пазара и његових грађана када улице чије се преименовање тражи носе имена истакнутих личности из српске, бошњачке и светске историје – рекао је народни посланик и Жика председник ПОКС Гојковић.

ПОКС сматра да је овај предлог још једна у низу провокација СДА али и опасан покушај фалсификовања историје што држава мора да спречи.