Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива наше највише државне званичнике, али и целокупну јавност у Србији да не наседа на наводне најаве да ће такозвано Косово добити суверенитет, које долазе од преосталих савезника шиптарске власти у Приштини.

– Подсећамо све које су узнемириле вести из Берлина и најаве да преговори о статусу јужне српске покрајине пропадају, да је званична Москва поручила да ће Русија потпуно подржати Србију у преговорима око статуса Косова. Руска власт гласно и јасно поручује да ће помоћи Србији, а основа преговора који ће се наставити али уз активну улогу Русије и Кине као највећих глобалних сила, је поштовање суверенитета Србије и међународног права. Став Русије је доследан, као и њихова политика и они су у том процесу највећа подршка нашој отаџбини – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Колико је снажна и транспарентна подршка Русије, показује и чињеница да је Америка почела да мења ставове према статусу Косова, као и све већа паника власти у Приштини на челу са ратним злочинцима Рамушем Харадинајем и Хашимом Тачијем.