Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) данас је традиционално организовао помен славном Генералу Драгољубу Михаиловићу на Равној гори. На Марковдан, на годишњицу када је први герилски борац против фашизма у окупираној Европи почео борбу у Другом светском рату против немачких нациста, венац на споменик овом хероју положио је његов унук Војислав Михаиловић.

– Мој деда, ђенерал Драгољуб Михаиловић, рехабилитован је пре 4 године, а још се не зна где почива. То основно људско право њему још није враћено. Зато тражимо од државе да након 73 година нађе његов гроб и да га достојно наша породица сахрани. Дража је био први герилац против фашизма у Другом светском рату у окупираној Европи. Народ треба да зна пуну истину о једном од својих најодликованијих официра . Тражимо хитно отварање дисејеа Служби државне безбедности из тог периода – изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС.

ПОКС подсећа да је прошле године и званична делегација Војске Србије положила венац на гроб Драже Михаиловића, чиме је призната његова историјска антифашистичка улога. ПОКС позива и све оне који су патриотски настројени да у суботу, 11. маја, присуствују Свесрбском равногорском сабору на Равној гори и одају почаст Дражи Михаиловићу и свим херојима који су дали живот за Краља и отаџбину.