Покрету обнове Краљевине Србије (ПОКС) стигла је јуче у 11 часова електронска пошта са поруком претње, да ће припадници тзв. Новог СКОЈа извршити терористички напад на колону присталица ПОКС и других учесника Прве антифашистичке монархистичке шетње у Београду, која ће се одржати данас у 12 часова, у Кнез Михаиловој улици код Делијске чесме.

Цео случај је пријављен полицији јуче у 12 часова.

– Захтевамо од полиције да пронађе починиоца овог кривичног дела, претње по безбедност и животе грађана. Без обзира на ово, ми ћемо одржати нашу шетњу како смо је и замислили, јер нас никакве претње неокомуниста или неофашиста неће спречити у нашој намери да се боримо и изборимо за обнову Краљевине Србије и вредности за које се борио Дража Михаиловић и његов Равногорски покрет. Жалосно је да постоје у данашње време, након 74 године од завршетка Другог светског рата неки који би поново убијали политичке неистомишљенике, као што су комунисти чинили након преузимања власти. За те злочине, којих је било преко 100.000 у Србији, до данас нико није одговарао, па због тога постоје неки који би да их понове – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС, који се у време спознаје о претњи налазио на Равној гори.

ПОКС позива грађане да се одазову шетњи упркос овој претњи, јер смо убеђени да ће је припадници МУП озбиљно схватити, као и наше обезбеђење и предузети све потребне радње да се одржи у миру и максималној безбедности.