Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује антисрпску хистерију која је присутна у Рашкој области, а коју предводи Сулејман Угљанин, лидер Санџачке Демократске Акције.

– Увреде на рачун Срба, да су Стефан Немања и Карађорђе били ратни злочинци, које су изрекли Сулејман Угљанин из Новог Пазара и Санела Халковић, одборница из Сјенице, захтевају реакцију државе, ако је озбиљна. Не треба заборавити ни Угљанинов предлог да школе које се зову по Вуку Караџићу, Десанки Максимовић и Стефану Немањи, морају променити назив. Изгласавање одлуке у Скупштини општине Тутин да једна улица добије име по Аћиф ефендији, осуђеном ратном злочинцу који је одговоран за смрт 7000 српских цивила током Другог светског рата, упозоравају да ствари измичу контроли и да се Рашка област може ускоро претворити у „ново Косово“ – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

За ПОКС је овакво прекрајање историје и јавно промовисање сепаратизма усред матичне државе Србије, равно велеиздаји. Држава Србија мора казнити одговорне ако жели да покаже озбиљност и заштити свој суверенитет и територијални интегритет.