Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује саопштење СУБНОР Црне Горе којим ова фантомска организација коју не чине борци Другог светског рата, него њихова деца и унуци, дају подршку отимачини имовине СПЦ у Црној Гори.

 

– Обзиром да су комунисти током Другог светског рата побили 182 свештеника у Црној Гори, од укупно 200 колико их је било, став СУБНОРа да имовину СПЦ треба доделити тзв. Црногорској православној цркви, уопште не чуди. Комунисти су све учинили да се потпуно уништи православна црква у Црној Гори, па је мешање СУБНОРа у ово питање потпуно бесмислено и лицемерно, обзиром да се ради о атеистичкој организацији. Истина јесте, да није било НОР-а, не би било АВНОЈ-а, да није АВНОЈ-а не би било државе Црне Горе и црногорске нације, а самим тим ни данашњег проблема и сукоба међу Србима – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа црногорски СУБНОР да је релевантан да изнесе своје мишљење о овом питању, исто колико и неонацисти о питању права Јевреја и Рома. Једина институција која је релевантна и власна да изнесе свој став и суд је Васељенска патријаршија, а Васељенски патријарх је јавно поручио да признаје искључиво Српску православну цркву као канонску и легитимну у Црној Гори.