Традиционални парастос ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, који организује председник Општинског одбора ПОКС Жабаљ Горан Анђелковић, одржан је јуче у цркви Вазнесења Господњег у Ђурђеву. На вечерњој молитви и парастосу присуствовао је велики број чланова и симпатизера из Жабља, Ђурђева и Госпођинаца.

– Након одавања почасти нашем ђенералу, у дужењу и кроз приче, оживљавамо успомене на Равногорски покрет Драже Михаиловића. Сваке године нам се придружу нови истомишљеници, па нам је задовољство да све више људи жели да зна, научи и пренесе околини истину која је задесила српски народ, и тиме дају свој допринос да се не шире даље лажи и комунистичка пропаганда. Јер, наша дужност је да поштујемо и не дозволимо да се заборави национална историја, српска традиција и култура. За те циљеве се бори Покрет обнове Краљевине Србије, управо зато сам од оснивања њихов члан. – рекао је Анђелковић.

Парастосу су присуствовали и Љубомир Станишић, заменик председника Извршног одбора ПОКС, Слободан Тасић, председник Извршног одбора ПОКС у Новом Саду и Новак Максимовић, обласни координатор ПОКС за Бачку.