Дневни листови Политика и Вечерње новости одбиле су да објаве плаћене читуље које је Покрет обнове Краљевине Србије послао за генерала Драгољуба Дражу Михаиловића и руског Цара Николаја II Романова, који су убијени на исти дан, 17.јула, 1946. и 1918. године.

– Уредници Политике и Новости живе још увек у времену диктатуре чим нису чули да је Дража Михаиловић рехабилитован, а руски Цар Николај II био највећи савезник и пријатељ Срба. До њих још увек није стигла вест да је генерал Михаиловић најодликованији српски официр, који је примио одликовање за заслуге у борби против нацизма од америчког председника Харија Трумана 1948. године и француског генерала Шарл Де Гола 1943. године. Они као да не знају да је Цар Русије Николај II Романов објавио рат Немачкој и Аустроугарској због њиховог напада на Србију у Првом светском рату и да је током читавог рата бринуо о положају српске војске, често се сукобљавајући са својим савезницима због тога. Ако њих двојица нису заслужили да им се објаве читуље које би ПОКС уредно платио, онда не знам ко јесте – истакао је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС је због ове неправде према људима који су живот дали за Србију, а Србија им не да да се нађу ни на читуљама, упутио протесно писмо власницима и уредницима ових медијских кућа и доставио им је доказе о одликовањима генерала Михаиловића, одлуку суда о рехабилитацији, као и уџбенике из историје за основно образовање, из којих се види улога Цара Николаја у заштити српских интереса.

ПОКС се захваљује листу Дневник који је пристао да објави читуље и показао висок степен професионалности, али и познавања историје.