Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најошртије осуђује говор мржње и простачке увреде које је председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изнео на рачун новинарке листа „Данас“ Снежане Чонградин и поверенице за заштиту равноправности Бранкице Јанковић.

– Војислав Шешељ је брука и срамота за српски народ, а посебно за Равногорски покрет, са којим покушава да се поистовети. За разлику од њега, четници су били господа, поштени, часни, културни и васпитани људи, а не онакви каквим их је Булајић приказивао у комунистичким пропагандним филмовима и Шешељ у својим јавним наступима називајући их „брадатим и прљавим“. Основна карактеристика сваког четника је да је за краља и отаџбину, а Шешељ то никада није био. Он то и не крије и зато може бити само лажни четник, односно обичан фалсификат. Вулгарност, сексизам, простаклуци, па и претње смрћу, којима обилују његови јавни политички наступи, не би смео да штити чак ни посланички имунитет и позивамо целокупну јавност да иступима овог лажног четника и политичког дилетанта стане на пут – поручио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић, унук Драже Михаиловића.

ПОКС наглашава да, иако не подржава ставове новинарке „Данаса“, поштује основна људска права и неће никад дозволити да у нашем јавном животу доминирају шовинизам, насиље и говор мржње. Начин на који Шешељ упућује критике је контрапродуктиван, шаље поруке фашизма и представља наш народ као примитиван, чији је и председник Радикала, нажалост, представник у Народној скупштини.