Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује одлуку општинских власти Бајине Баште, Аранђеловца и Ваљава да забране приказивање документарног филма о најодликованијем српском официру ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу.

– Недопустиво је да и четири године од рехабилитације генерала Михаиловића и више од деценије од доношења закона о изједначавању права четника и партизана постоје покушаји да се од очију јавности прикрије истина и разоткривање лажи комунистичког режима којима су годинама тровали наш народ. Посебно је понижавајуће што ти покушаји долазе од државних органа и институција који би први морали да поштују законе и правоснажне одлуке судова. Стога, тражимо одговорност оних који укидају право да се чује и види истина о предводнику првог антифашистичког покрета у поробљеној Европи – изјавио је унук Драже Михаиловића и потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да у Србији и даље постоји атмосфера идеолошке, фалсификоване историје уперене против ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића који је због свог антифашистичког доприноса добио одликовања од америчког и француског председника Харија Трумана и Шарла де Гола.