Београд-Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује сепаратистичке изајве председника СДА Сулејмана Угљанина и тражи хитно покретање кривичног поступка против њега због подривања уставног поретка Србије.

– Усвајање документа којим се тражи да се Рашка област територијално одвоји од остатка Србије и добије елементе државности, представља тешко дело против уставног уређења и безбедности и тако се и мора третирати. С обзиром да су кривичним закоником за ово дело предвиђене најстроже могуће казне, сматрамо да наши правосудни органи морају по хитном поступку да процесуирају Сулејмана Угљанина и спрече јачање сецесионизма и сепаратизма у Србији. Иако његова изјава, да је половина територије коју назива Санџаком под окупацијом Србије, има за циљ стицање јефтиних политичких поена, може постати подстицај другима уколико прође некажњено. Србија је озбиљна држава и због тога би реакција требала да буде одлучна, изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подећа да су Сулејман Угљанин и његова партија и раније јавно представљали сепаратистичке тежње тражећи да шест општина у Србији од Новог Пазара до Прибоја добије елементе државности као што су посебан устав, скупштина, влада, полиција, судски органи и тужилаштво.