Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осуђује злоупотребу служби безбедности у сврху нелегалног прислушкивања, што је био манир свих власти откад је срушена краљевина, па до данас.

– Ђилас и Јеремић критикују напредњаке због прислушкивања, а за власт се боре да би то исто они могли да раде, као некада, у време власти Демократске странке. Управо је проблем у томе што нико од политичара републиканаца, ни из власти, ни опозиције, не жели заиста да мења систем. Сви они желе само да преузме контролу над постојећим финансијским и безбедносним ресурсима. Ово је још један доказ да корените реформе и промена система може да се деси само ако се обнови краљевина и раскрсти са републиканским уређењем. Овако се мењају партије на власти, а све остаје исто или врло слично и ништа се суштински не мења. Краљевина би донела стабилност, углед и јединство, а што је најважније промену накарадног система у нашој земљи – изјавио је председник ПОКС, народни посланик Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је у Скупштини Србије предложио Закон о отварању досијеа служби безбедности, који би расветлио и случајеве нелегалног прислушкивања, али су посланици и позиције и опозиције гласали против предлога.