Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) апелује на српску дипломатију да упути јасну поруку међународној заједници да разговори са представницима Албанаца неће бити настављени док се не расветли злочиначка мрежа трговине људским органима Срба са Косова и Метохије и док се не казне кривци за то.

– Шеф Мисије за истраге злочина из Скопља и Приштине изнео је нове доказе да су терористи из ОВК убијали Србе и зарадили богатство од продаје њихових органа. Докази да су албански екстремисти, на челу са Рамушем Харадинајем који је данас на челу лажне државе Косово, починили те злочине су толико јаки да Европска унија и САД њиховим непризнавањем чине нови злочин против целокупног српског народа. Док год су криминалци, убице и терористи с друге стране преговарачког стола, Србија у тим преговорима нема шта да тражи – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

За ПОКС је расветљвање убистава и трговине органима Срба са КиМ услов за даље разговоре са представницима Албанаца, уз укидање такси на робу из централне Србије и стварање нормалних услова за живот нашег народа у јужној српској покрајини.