Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља најаву Џона Болтона, саветника за националну безбедност Доналда Трампа, да неће посетити Приштину док се не укину таксе на робу из Србије.

– Трампова администрација све чешће јавно ставља до знања да више не подржава криминалце на челу лажне државе Косово, а ово је само једна у низу потврда за то. Први човек председника САД за безбедност је јасно истакао да нема даље сарадње док се не укину таксе и док се не наставе преговори о статусу јужне српске покрајине. Ово је потврда свега што је ПОКС тврдио месецима уназад, да је режиму Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја истекло време и да се однос снага у међународној политици мења у корист Србије – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа и да је државни врх Русије у више наврата поручио да неће дозволити угрожавање територијалног интегритета Србије. Русија, уједно, заједно са Кином, постаје водећи фактор у решавању даљег статуса Косова и Метохије и Србији је данас, више него икад, потребно стрпљење, јер се ствари коначно решавају у нашу корист