Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива све политичке странке у Србији на саборност и јединство по најважнијим националним питањима, пре свега будућности Косова и Метохије.

– Све странке у Србији морају бити свесне да уличне сукобе и свађе међу Србима прижељкују наши непријатељи, којих је више него икада. Разумемо потребу странака да искажу своје незадовољство и различите ставове, али у овим околностима у којима се Србија налази, мора превагнути потреба за слогом, разумевањем и миром међу нама. Највећу одговорност да се успостави таква клима увек има власт, али и опозиција мора да има и да покаже такву жељу. Поздрављамо најаву власти да ће изаћи у сусрет већини захтева опозиције, као и смањење списка захтева опозиције према власти када су изборни услови у питању. Има наде за фер и демократске изборе и има наде за Србију – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је у историји Србије највеће јединство владало у време када је на челу државе био краљ. У том периоду Србија је напредовала, низала победу за победом, вишеструко увећавала територију и имала велики углед у целом свету. Свима који воле нашу отаџбину јасно је да ће поновно крунисање краља успоставити стабилност, саборност и јединство.