Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује покушаје тзв. косовских власти да манипулацијама са наводим тровањем чланова комисије који су бројали гласове пристигле из централне Србије, остваре политичке циљеве.

– Циљ је и данас исти, као 1990, окривити Србе и наћи алиби за насиље над њима. Због тога су поновили сценарио са наводним тровањем Албанаца. Очигледно да представници привремених институција у Приштини нису могли да поднесу чињеницу да су Срби на изборима одржаним 6.октобра показали јединство, као и да све више губе међународну подршку, па су поново посегли за опробаним рецептом манипулација. Овога пута ова зла намера је одмах откривема, јер је чак и клиника за инфективне болести у Приштини морала да искључи могућност да је на ковертама у којима су били гласачки листићи било инфективних супстанци – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је више чланова Централне изборне комисије на Косову „затражило лекарску помоћ“, када су наводно, добили алергијске реакције након што су дошли у контакт са ковератама са гласачким листићима пристиглим из централне Србије.