Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива наше правосудне органе да сепаратистичке активности кажањавају по угледу на Краљевину Шпанију, где су на вишегодишње затворске казне осуђени орагнизатори референдума о независности Каталоније.

– Сепаратизму се мора стати на пут. Ни један народ у новијој историји није имао толико штете од сепаратизма, као српски. Прво распадом Југославије, а онда покушајима распарчавања Србије. Ова одлука Врховног суда Краљевине Шпаније није само казна за учињено дело, већ и порука сепаратистима да такве активности неће бити толерисане, што треба и наша држава да чини. Обесхрабрује што и поред честог сепаратистичког деловања на Косову и Метохији, у Војводини, Рашкој области и југу централне Србије, нема подигнутих оптужница и кривичног гоњења виновника ових активности – изјавио је потпредседник ПОКС и унук славног генерала Драже Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да је Врховни суд Шпаније осудио више лица на затворске казне од девет до тринаест година због организовања рефередума о независноти Каталоније одржаног 2017. године.