Покрет обнове Краљевине Србије поздравља нову посету руског премијера Дмитрија Медведева Београду, која, осим неговања српско-руских односа, показује и јасну подршку Русије суверенитету и територијалном интегритету Србије.

– Посета Медведева у јеку америчке офанзиве за решавање косовског питања говори да Русија, као једна од водећих светских сила, не дозвољава отимање јужне српске покрајине. Очекујемо да Москва оде корак даље и активно се укључи у будући дијалог Београда и Приштине. Русија данас отворено показује да наша земља у њој има јаког и сигурног партнера, и то је прави начин да се постигне баланс у преговорима, поштује резолуција 1244 Уједињених нација, а Косово сачува у склопу територије Србије – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Подсећамо да су у протеклом периоду јавну подршку Србији у решавању статуса Косова и Метохије дали и председник Владимир Путин, као и руски шеф дипломатије Сергеј Лавров, са којима ће српски државни врх имати нову рунду састанака у наредном периоду.