Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) с радошћу поздравља потписивање споразума српских и руских званичника о примопредаји 166. странице Мирослављевом јеванђела, која се налази у Националној библиотеци у Санкт Петербургу, и седам слика руског уметника Николаја Рериха с краја 19. и почетка 20 века које чува Народни музеј у Београду, а која би требало да се обави до краја године у Москви.

– Српске светиње се полако али сигурно враћају, као весници нове Србије, будуће модерне краљевине. Мирослављево јеванђеље је први српски рукопис, најзачајнији ћирилични документ и реликвија од непроцењиве вредности. То је најзначајнији ћирилични споменик словенске писмености. Покрет обнове Краљевине Србије пресрећан је због оваквих вести, које је у Србију донео руски премијер Дмитрије Медведев – поручио је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић.

Подсећамо да је ПОКС прошле године покренуо иницијтиву да се врати из Америке и Повеља краља Милутина, јер сматрамо да је правац којим треба да идемо буђење најсветлијих вредности и враћање Србије коренима.