Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Владу Србије да упути званичан позив Русији и Кини да се, поред ЕУ и САД, укључе у дијалог Београда и Приштине.

– Србија треба не само декларативно, него и званично да затражи учешће Русије и Кине у дијалогу Београда и Приштине. Ове две земље су сталне чланице Савета безбедности УН, и заједно са САД и земаљама ЕУ,  својим потписом гарантују за примену још увек важеће Резулоције 1244 СБ УН. Србија не сме да пропусти велику заинтересованост Русије да се укључи у процес преговора, што потврђује и јучерашња изјава амбасадора Руске федерације у Београду Александра Боцан-Харченка, да они чекају такав позив од наше земље. Овим бисмо значајно ојачали нашу преговарачку позицију и издејствовали најбоље могуће решење за наш народ и државу – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је вољом претходних републиканских власти решавање питања Косова и Метохије са нивоа Уједињених нација спуштено на ниво Европске Уније, где смо често наилазили на неразумевање и да би укључивање Русије и Кине у преговоре било од изузетног значаја.