Покрет обнове
Краљевине Србије (ПОКС) позива надлежне државне институције да што пре на начин како то и доликује реши питање статуса ратних војних ветерана 1991 -1999. године.
– Нашим јунацима, који су у ратовима бранили своју отаџбину дајући оно највредније, свој живот, или су остали инвалиди, држава мора да се одужи, као и њиховим породицама. Осим дубоке захвалности и ордења њима је потребно обезбедити адекватне пензије, умањење потребног радног стажа за услов за пензију за проведено време на ратишту, статус приоритетних пацијанета у задравстевним установама, као и ваучере за бањска и друга одмаралишта и лечилишта која су у власништву државе. Такође, радно способним ратним ветеранима треба дати предност при запошљавању, а њиховој деци предност у додели стипендија и боравка у студентским домовима. Србија је наша мајка и према најбољим синовима се тако и мора понашати – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је сачинио предлог закона о ратним војним инвалидима чије се усвајање очекује у Скупштини Србије, а којим је њихов али и статус породица погинулих бораца, регулисан на начин какав они заслужују уз уважавање њихових потреба и могућности које држава може да им пружи.