Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) изражава чуђење како нико не тражи одговорност факултета и професора који су били у комисији за спорни докторат Синише Малог.

Уколико докторат Малог није задовољавао услове, како је могуће да га је комисија универзитета уважила и прогласила валидним? Овде се ради о очигледном пропусту комисије, која из неког разлога није уочила на време неправилности и наложила исправку и дораду доктората.

Сматрамо да је већа одговорност на професорима који су одобрили докторат, него самог докторанта.

ПОКС захтева да се обелодане имена професора који су позитивно оценили докторат и да се поднесу пријаве против њих. Такође, тражимо да се преиспитају сви други докторати о којима је одлучивала иста комисија.

Несумњиво је да су у Србији урушене институције откад је краљевина укинута, а овај пример показује и да Универзитет није успео да то избегне.

ПОКС сматра да је овом афером највише изгубио универзитет, чији углед је озбиљно пољуљан и да грађани више немају ни једну институцију у коју могу имати пуно поверење.

Непостојање научних институција од угледа, за шта је одговорна ректора, као и њени претходници, довело је до тога да јавност расправља о томе да ли неко заслужује докторат или не, што више нигде не постоји у савременом свету.