Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива надлежне органе државе да забране сепаратистички протест који су у Прешеву за 28. новембар најавили албански терористи из Удружења ветерана ОВК.

– Ако је Србија озбиљна држава, забраниће јавни скуп који организују албански терористи и убице на нашој територији. По законима наше земље, припадници националних мањина имају сва права по међународним стандардима, па и прави на употребу националних симбола и знамења, али они не могу бити идентични са симболима и знамењима друге државе, нарочите не терористичких и сепаратистички организација. Ветерани ОВК, истичући јавно заставе Албаније, отворено траже припајање такозване Прешевске долине тзв. држави Косово. Ово је још једна у низу политичких провокација с циљем да изазове нестабилност и сукобе у општинама на југу Србије и не сме се дозволити – поручио је народни посланик и преседник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа и да је истицање застава других држава на зградама локалних самоуправа у Србији забрањено и кажњиво законом.