Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да су најновије изјаве представника привремених институција у Приштини о злочинима Срба излив фрустрација због актуелних политичких токова који им не иду у прилог. Никако им не одговара истрага о злочинима тзв ОВК над Србима на Косову, која се приводи крају.

– Изјава ратног злочинца Хашима Тачија о наводном геноциду Србије над Албанцима на Косову и масакру у месту Рачак, јефтин је покушај скретања пажње јавности са веома важних, а по Албанце прилично болних догађаја. Ова изјава дата је у истом дану када је у специјалном суду у Хагу саслушаван бивши командант терористичке ОВК и досадашњи председник тзв. Скупштине Косова Кадри Весељи. Такође, када је у Стокхолму уручена Нобелова награда за књижевност аустријском писцу Петеру Хандкеу који је светом проносио истину о дешавањима на Косову и Метохији. Чак је и америчка амбасада у Приштини такве изјаве оценила као неприхватљиве, што потврђује чињеницу да се политичка ситуација мења у корист Србије – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Петер Хандке 1996. године објавио есеј “Правда за Србију”, да се оштро се противио НАТО бомбардовању као и да је постао инострани члан Српске академије науке и уметности. Остаће упамћен и као велики пријатељ Велике Хоче на Косову и Метохији где је донирао 50.000 евра добијених од књижевне награде “Хенрик Ибзен”.