Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднеће Народној скупштини Србије предлог измене Закона о денационализацији и праведном враћању имовине старим власницима, односно њиховим наследницима. Данас, када обележавамо тачно 73 године од почетка национализације, односно отимачине имовине, тражимо да се ова вишедеценијска неправда исправи.

– Пљачка приватне имовине коју је извела комунистичка власт је у пракси изгледала тако што је сељацима без икаквог основа одузимано земљиште, шуме, амбари, чак и стока, а људима из града станови, занатске радње – угледним домаћинима виле… све што би се „ослободиоцима“ учинило примамљивим. Касније су те поседе заузимали заслужни партијски чиновници, док су деца оних који су капитал стицали генерацијама избацивана на улицу, ако су уопште преживели комунистичку тортуру. Нарочито су страдали сви они који су били за краља и неистомишљеници комунистичког једнопартијског система – подсетио потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

Србија је довољно дуго чекала на овакав закон, који ће бар донекле исправити легализовану комунистичку пљачку сопственог народа. ПОКС ће поднети скупштини предлог измене закона о денационализацији јер морамо исправити ову велику неправду ако мислимо да као друштво икад кренемо напред.