Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) организовао је у Крагујевцу књижевно вече Матије Бећковића који је у препуној сали Скупштине града представио своје нове књиге. Том приликом, један од наших највећих интелектуалаца присутнима је причао о значају монархије и тековинама на којима почива српски идентитет али и враћању Србије у ред европских краљевина.

– Не постоји ни једна краљевина у Европи која није богата демократска држава, а таква би била и Србија. Она је била некада у том друштву а то је место изгубила а да би се на њега вратила потребно је да буде краљевина. Ја сам био за краља и отаџбину и пре него што покрет постојао а ништа ми лакше није било него да му се придружим када се он појавио – истакао је Бећковић.

Заменик председника ПОКС Мирко Чикириз изјавио је изузетно задовољство 2019. годином. – Створили смо више од 150 одбора широм Србије и на Косову и Метохији. План нам је да следеће године правимо одборе и у Републици Српској и у Црној Гори а политика странке, што је и симбол круне – обједињавање, је објединила многе организације, удружења, политичке странке и појединце у нашој тежњи да обновимо Краљевину Србију – навео је Чикириз.

За Покрет обнове краљевине Србије ова година је била успешна, отварали су се локални одбори широм земље а све већи број грађана препознаје значај идеја и борбу за постојањем једне снажне монархистичке политичке опције у Србији.

 

Погледајте и остале фотографије са књижевне вечери Матије Бећковића одржане у Крагујевцу: