Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) с радошћу поздравља одлуку донету после наше вишемесечне иницијативе, да једна од улица у Београду, у Земуну, понесе назив по српском хероју, Благоју Јововићу, који је извршио атентат над Антом Павелићем.

– Усташког поглавника Анту Павелића сустигла је рука правде 1957. године, захваљујући Благоју Јововићу, припаднику Југословенске војске у отаџбини, Драже Михаиловића. Комунистичка власт после Другог светског рата ништа није предузела да се усташки злочинац нађе и казни. Чак му нису судили ни у одсуству, као што је била пракса за друге. Благоје је зато узео правду у своје руке. Да није то учинио, правда за стотине хиљада убијених Срба и њихових породица, никада не би била задовољена. Због тога му дугујемо велику захвалност и осим улице предлажемо и подизање споменика у Београду – изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије.

ПОКС подсећа да је Благоје Јововић био и оснивач удружења бораца „Драгољуб Михаиловић“ и „Његош“, који су помогли очувању српске културе у иностранству.