Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита свим православним верницима Бадњи дан и изражава задовољство што је на позив ЊКВ Престолонаследника Александра II Карађорђевића и удружења Краљевина Србија, њен подмладак, заједно са монархистичким организацијама и самим ЊКВ, у духу православља и Божићних обичаја, ишао да сече бадњак и унесе га у Дом Карађорђевића.

– Као што су Бадњи дан и Божић нераздвојни, тако су и наш народ и краљевска породица, једно. Бадњак се уноси у кућу домаћина, а Бели двор је управо то, кућа домаћина Србије. Била ми је велика част да у име подмлатка ПОКС, унесем бадњак у Дом Карађорђевића – изјавила је Андријана Чикириз, председник Српске краљевске омладине (подмладак ПОКС).

– С обзиром на важност Бадњег дана у традицији и култури нашег народа, ПОКС ће тражити измену закона, да и овај дан буде нерадни, као и Божић – изјавио је портпарол ПОКС, Милош Парадандиловић, који је такође чинио делегацију Српске краљевске омладине (подмладак ПОКС).

ПОКС подсећа да бадњак симболише дрво које су пастири донели и које је праведни Јосиф заложио у хладној пећини, када се Христос родио.

Погледајте и галерију фотографија са данашњег догађаја: