Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднеће званични предлог да се Бадњи дан прогласи за државни празник и да тај дан буде нерадан, јер је тај дан много важнији за наш народ од 2. јануара који је нeрадан због почетка нове године.

– Прославу новогодишњих дочека, наметнули су комунисти 1949. године, када је Министарство културе и науке ФНРЈ, имало званичу препоруку  да „појача прослава Нове године код младих, да се сузбије и одврати пажња од светковања божићних празника“. Док је Србија била краљевина, божићни празници су били најважнији и прослављали су се свечано. Бадњи дан је време када се окупља породица, негује вишевековна традиција и чува мир унутар сваког дома. Тражимо да се Бадњи дан званично уведе као нерадни дан, како бисмо божићним празницима почели да  враћамо значај који им припада – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС честита Божић свим православним верницима и подсећа да су Божићњи празници време славља али и великог страдања српског народа. На овај дан хрватске и муслиманске усташе су 1942.  године починиле страшан злочин у источној Босни и Херцеговини. Истог дана убијено је више од 300 невиних цивила, које су на Бадњи дан и Божић 1942. године комунисти у Црној Гори масакрирали само зато што су за краља, а затим, на месту њиховог страдања у Колашинском лугу на Тари, разапели пса на крсту уз натпис „Пасје гробље“. Муслиманске „Зелене беретке“ 1993, су на Божић  побиле су Србе у селу Кравице и другим местима сребреничког краја.