Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) наоштрије осуђује бруталну куповину гласова од стране СПС којим су већ сада изложени грађани Војводине, а нарочито Новог Сада, као и уцене и непристојне понуде које се нуде активистима и функционерима ПОКС.

Најсвежији пример је активиста ПОКС из Новог Сада, који је задужен испред странке за насељена места Руменка, Кисач, Степановићемо и Ченеј, кога су звали на састанак у СПС у Модене улици y Новом Саду, четворица функционера ове партије. Међу њима један је познат јер му је ауто у блиској прошлости два пута дизан у ваздух, други је директор једне познате новосадске установе, трећи је познат као Бајатовићева десна рука, а четврти му није био познат.

Нашем активисти је понуђено 100.000 (сто хиљада) евра у готовини, радно место у Србијагасу и управни одбор у неком од јавних предузећа, уколико својих око 1000 страначких следбеника наговори да гласају за СПС. Наш активиста је непристојну понуду одмах категорички одбио уз речи да образ није на продају.

– Идеја обнове Краљевине Србије није на продају, то је наш активиста доказао и није једини. Има у Србији данас оних који би да опет дођу Турци, променили веру у ислам зарад ситне и приземне користи. Такви су данас они који ће узети 50 до 100 евра за глас колико се нуди у Новом Саду од стране СПС, али таквих неће бити међу присталицама обнове Краљевине. Уколико СПС настави да чини кривична дела куповине гласова, обелоданићемо сва имена, дати прецизне податке и доказе и поднети кривичне пријаве против одговорних – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је јавна тајна у Новом Саду да је преко милион евра већ сада „пуштено на тржиште гласача“ у Новом Саду, од стране СПС, за припрему куповине гласова, изнајмљивање луксузног канцеларијског простора у свакој другој улици у граду и за непристојне понуде према утицајним активистима из других странака.

– Очекујемо од државе да спречи припрему злоупотребе изборне воље грађана, како би избори прошли у иоле фер и демократској атмосфери. Такође и да утврди порекло толиког новца у готовини који СПС користи за те намене. ПОКС ће на ове изборе изаћи уверен, да поред свих оваквих притисака, наши активисти неће „продати веру за вечеру’. Ми паре немамо као неки који су отели од грађана и сада им враћају на кашичицу у замену за глас, али имамо програм и неукаљану и чисту идеју, која може донети системске промене у држави, а грађанима трајни бољитак у животу, а не само једнократно  – закључио је Гојковић.

ПОКС обавештава јавност, да је од великог броја наших активиста који су позвани у просторије СПС, само један кога смо искључили месец дана пре тога из странке у Зрењанину, скинуо кокарду и пришио петокраку.