Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички Фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски Монархистички Покрет, тражи од представника власти да не доносе одлуку о мерама забране кретања у време Васкрса, без договора са Српском православном црквом.

– Саборност државе и наше свете цркве потребнија нам је него икада и зато инсистирамо на договору око начина прославе Васкрса. Не може власт да игнорише став СПЦ о најбитнијем верском празнику, него се мора постићи консензус такав да се уваже духовне потребе нашег народа, али и мере за заштиту здравља. Власт мора бити свесна да без прихватања цркве ни једна њихова одлука у вези ове теме није спроводива, јер се православни верници не плаше затвора и казни. Васкрс је највећи хришћански празник и симбол победе живота над смрћу. Морамо наћи начин да се кроз молитву саберемо око Господа и Спаса нашега Исуса Христа – изјавио је лидер Коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ подсећа да је смисао хришћанског живљења на земљи остваривање заједнице са Христом и да би било апсурдно да се највећи хришћански празник дочека мимо литургијске заједнице у облику који не угрожава здравље људи, а о коме треба да се прво усагласе СПЦ и представници медицинске струке.