Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста тражи да надлежни државни органи донесу одлуку да се припадници војске повуку из болница и распореде на границама наше земље, како би спречили нови талас миграната.

– Нови прилив миграната, од којих су многи заражени корона вирусом,  представља реалан безбедносни, али и здравствени изазов за нашу земљу и на такву могућност морамо бити потпуно спремни. Чување болница и других здравствених установа може се препустити другим државним службама, јер је за обезбеђивање граница наше земље и отклањање опасности које долазе споља, кључно присуство наше војске – изјавио је лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ подсећа да осим опасности од џихадиста, нови талас миграната би представљао велику претњу и због евентуалног доласка миграната заражених корона вирусом, што би могло имати катастрофалне последице по наш народ и економију државе, јер би продужило период изолације и сузбијања епидемије.