Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста, захтева од Министарства образовања да по хитном поступку смени одговорне и избаци из наставног програма у Србији промовисање НАТО пакта као мирољубиве организације.

– Наша деца уче да је улога НАТО „да обезбеди мир међу зараћеним странама“ иако је током НАТО агресије на Србију побијено око 2.500 цивила, рањено још око 6.000, уз огромну материјалну штету. Гађали су немилосрдно наше фабрике, мостове, градове, а на часовима географије за ученике на РТС-у, предавачи ту алијансу приказују као миротворце. Оваква промоција злочиначке организације која је 78 дана бесомучно бомбардовала нашу отаџбину је у најмању руку скандалозан и овакви пропусти се не смеју толерисати – поручио је лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ тражи смену Златка Грушановића, директора Завода за унапређивање образовања и васпитања, који је задужен за наставни план и програм.