Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички Фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски Монархистички Покрет, најоштрије осуђује одлуку црногорског режима да васкршњу литургију у тој земљи не преноси државна телевизија Црне Горе.

– Црна Гора иако већински православна, једина у региону не емитује директан пренос васкршње службе. Чак и Хрватска и Босна и Херцеговина су то омогућиле, тим пре што је као и у Црној Гори забрањено присуство верника у цркви на литургији. Такав поступак представља нечувену дискриминацију већинског православног становништва и за сваку је осуду – поручио је лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ поручује свим православним верницима у Црној Гори да ће народ Србије бити уз њих и да никакве опструкције режима Мила Ђукановића неће угрозити њихову веру и довести до подела у народу. Напротив, овакве скандалозне одлуке само ће ујединити грађане у неповерењу ка власти усмереној против српства и православља.