Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста, позива специјални суд за злочине ОВК у Хагу да као сведока позове Шкељзена Гашија, доскорашњег саветника тзв. премијера Косова, који је пре неколико дана јавно признао да су припадници терористичке ОВК вршили масовне злочине над српским цивилима током сукоба на Косову и Метохији.

Албанци признају злочине над српским цивилима на Косову и Метохији

– Злочине над Србима на Косову и Метохији, који су негирани и заташкавани више од двадесет година, коначно су признали и представници џелата, тзв.приштинских власти. Уколико конкретне информације које је јавно изнео први саветник тзв. премијера Косова да је ОВК одговорна за убиство хиљаду српских цивила, специјални суд у Хагу буде игнорисао, потпуно ће оголити своју антисрпску улогу – изјавио је председник ПОКС и лидер коалиције „За КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ подсећа да је Први саветник одлазећег премијера тзв. Косова Шкељзен Гаши гостујућу у ТВ емисији у Приштини рекао да Дик Марти који је сачинио извештај о злочинима ОВК на Косову, није анти-албанац, помињући притом цифру од хиљаду убијених српских цивила. Због ове изјаве, косовски премијер Аљбин Курти, сменио је Шкељзена Гашија са места саветника.