Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста позива власт и опозицију да прекине лудило које се догађа свако вече после 20 часова.

Републиканци из власти и опозиције да престану да малтретирају грађане

– Малтретирање грађана пуштањем преко разгласа увредљивог урлања једних на друге и прављењем буке, у организацији републиканске власти и републиканске опозиције, мора одмах престати. Овакви сукоби у жељи да се једни очувају на власти по сваку цену, а други да је се докопају, могу бити само увод у крвопролиће. Као да немамо довољно непријатеља, па морамо између себе да се делимо и свађамо, до ивице грађанског рата. Ово је само потврда да је последњи час да се обнови Краљевина Србија, да на челу државе буде нестраначка личност, неко ко ће једини моћи да смири страсти између странака садашње власти и опозиције. То може само краљ својим ауторитетом и очигледно нико други – изјавио је лидер коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ позива на хитно отпочињање дијалога између власти и опозиције, око враћања политичке борбе у парламент, а не на улицу. Коалиција монархиста позива републиканце да буду одговорни према грађанима и пронађу модел за одржавање фер избора, како не би народ и државу одвукли у сукобе са несагледивим последицама.

– Републиканци са једне и друге стране су успели да поделе народ и у овако тешким тренуцима, када битка са корона вирусом још није потпуно завршена. Док у другим државама у 20 часова се чују аплаузи подршке медицинским радницима, само у Републици Србији се чује бука и увреде власти и опозиције. По томе смо јединствени у свету – закључио је Гојковић.