Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста позива све наше грађане да се врате традицији свог народа и да прослављају Ђурђевдан уранцима, а Први мај, Празник рада, као што се обележава свуда у свету, кроз синдикално организовање.

Уместо наметнутих првомајских да славимо Ђурђевданске уранке

– Комунистима је успело оно што није успело Турцима, да ђурђевдански уранак падне у заборав. Перфидно су заменили ђурђевдански за првомајски уранак и затрли народно сећање на један од најлепших празника у Срба. Када обновимо Краљевину Србију, традиционалне вредности и обичаје, Први мај ће се обележавати као и свуда у свету, а уранке ћемо правити на Ђурђевдан, симбол просперитета, плодности, породице, традиције и културе. У Краљевини Србији су деца на тај дан одлазила у природу са учитељима, певала родољубиве, хришћанске и традиционалне песме, правила венце од пољског цвећа, играла и затим одлазила својим домовима на ручак и славе. Како су комунисти ову предивну народну и школску традицију променили, изгубио се смисао некадашњим вредностима – истакао је лидер коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ’ подсећа да су Срби, откад постоје, Ђурђевдан прослављали уранцима, славећи буђење природе и почетак пролећа. Ова традиција је трајала више од две хиљаде година, чак и пре него што је наш народ примио хришћанску веру пре 1.200 година. У последњих седам деценија су Срби једини народ на свету који 1, мај, Међународни празник рада прославља у природи, уз роштиљ, а не као сви други народи у атмосфери прославе права радника, уз синдикална окупљања на трговима.