Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски монархистички покрет, сматра да ситуација изазвана пандемијом корона вируса не сме да нам скрене пажњу са борбе за одбрану суверенитета Србије на Косову и Метохији.

Док се бавимо короном, отимају нам надлежности на Косову и Метохији

– Велику битку смо изгубили на Косову и Метохији тиме што је Европска мрежа оператора преносног система пре неколико дана одлучила да косовски оператор КОСТТ може да функционише самостално. Овим је лажна држава Косово добила енергетску самосталност. Не смемо дозволити да нас борба против корона вируса омете у нашој тешкој борби за суверенитет на Косову и Метохији. Тзв. косовске институције управо и имају за циљ да остваре свој интерес, док је пажња наше државе и јавности усмерена на друге проблеме – изјавио је  лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“  упозорава да је Косовски оператер КОСТТ до сада функционисао у оквиру регулаторног подручја Србије у блоку Србија, Црна Гора и Северна Македонија, и да ће се након одлуке Европске мрежа оператора преносног система тзв.Косово припојити албанском оператеру, што отвара могућност да Србија изгуби надлежност над стратешко важном трафо станицом Валач и хидоелектраном Газиводе на северу Косова и Метохије.