Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста подсећа да ни након 28 година од подмуклог и кукавичког напада на колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, нико од организатора овог злочина није одговарао.

Осудити одговорне за убиство војника ЈНА у Сарајеву

– И поред чврстих обећања да могу безбедно да се повуку из касарне, мучким нападом убијено је 42 војника и официра ЈНА, неки од њих чак и у сантитеским возилима. Иако постоје материјални докази, нико од високих политичких, војних и полицијских функционера тадашње БиХ није одговрао за тај ратни злочин. И овај случај је доказ да се правда примењује селективно и са намером да се за све злочине окриве Срби – изјавио је лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ позива српско Тужилаштво за ратне злочине да отвори нову истрагу и подигне оптужнице против одгворних, јер се показало да Хашки суд и правосудни органи у БиХ немају намеру да спроведу правду.