Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста позива организаторе Фестивала „Егзит“ и државу да се овогодишњи музички фестивал предвиђен за почетак јула, одложи или откаже, због реалне опасности поновног ширења заразе.

Ако је Октоберфест могао да се откаже, нека се EXIT одложи

– Већина масовних догађаја у свету отказано је због пандемије, попут Олимпијских игара и Октоберфеста, а Егзит и даље нема намеру да помери одржавање свог фестивала заказаног за почетак јула. Колико год да је важан за привреду и економију Србије, тешко да је важнији, од чувеног Октоберфеста у Минхену, који годишње доноси Немачкој више од милијарду евра прихода. Октоберфест одржава се три месеца после Егзита, али је ипак отказан из предострожности. Масовни догађаји, који окупљају десетине хиљада људи из разних крајева света на једном месту, представљају претњу по здравствену безбедност и ново избијање епидемије – поручио је лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ наглашава да нема ништа против Егзит фестивала, као ни других културних догађаја у Србији који доприносе побољшању угледа наше земље у свету, али је јавно здравље данас на првом месту и држава треба да покаже одговорност.