Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста предлаже да Србија следи Царевину Јапан у политици необавезног вакцинисања на разне болести.

Вакцинисање да буде ствар избора сваког појединца, према препоруци лекара

– Нисмо против вакцинисања, али смо за то да сваки грађанин има могућност избора, на основу препоруке лекара у кога има поверење. Треба да одлучи да ли ће се вакцинисати, на које болести и од ког произвођача ће примити вакцину. Царевина Јапан одавно примењује овај систем који даје најбоље резултате. Њихово здравство је становишта да је сваки човек случај за себе и да изабрани лекари, најчешће породични, најбоље знају у каквом је стању имунитет пацијента, да ли треба да се вакцинише или би то имало веће штете по здравље, него користи – изјавио је лидер коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ тражи и да држава уведе обавезну и строгу контролу свих увезених вакцина од стране Института „Торлак“.