Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста посетила је Ниш где је са мештанима и локалним представницима странке разговарала о одбрани националних интереса и обећала да никада неће пристати на поделу или одвајање свете српске земље Косова и Метохије.

Никада нећемо признати независност Косова и Метохије

– Ја који сам командовао одбрани Србије на Кошарама, одбрани нашег народа, земље и светиња. Гарантујем и свечано се заклињем пред вама, да никада нећемо признати независност Косова и Метохије, нити ћемо пристати на поделу наше свете земље. Живела Краљевина Србија ! – поручио је командант одбране Кошара 1999.године и први на листи Коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, Љубинко Ђурковић.

Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ подсећа да је Косово и Метохију, као и Рашку област и Македонију 1912. године у Првом балканском рату од турског ропства ослободио Краљ Петар I Карађорђевић, као и да док је наша земља била краљевина, није било границе између Косова и Србије.