Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста, позива грађане да гласају на изборима који се понављају на 234 бирачких места у Србији.

Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ може ући у скупштину

Свима је јасно да ће власт чинити СНС која је освојила највише посланика, али и странке које јој се отворено нуде за формирање Владе Србије, а то су СПС и СПАС. Једино још изборна листа ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ може прескочити цензус на поновљеним изборима. Ако се то не догоди, доживећемо апсурдну ситуацију да нова Влада Србије неће имати опозицију у скупштини.

– Уласком у скупштину коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ , нова Влада Србије ће имати оштрог критичара за све што буде лоше у функционисању извршне власти. Погубно би било за демократију у Србији да у парламенту не постоји опозиција, јер скупштина треба да буде место главне политичке  борбе, идеја и мишљења власти и опозиције. У парламенту ћемо бранити демократију у Србији, штитићемо српске националне интересе и борити се  за промену система који је пун мањкавости, против партокаратије која управља свим добрима државе, до веће независности свих институција које треба да буду самосталне и без уплива политике, а то су судство, универзитет и државни медији.  Борићемо се у Скупштини Србије за суверену државу, без утицаја страних сила на њену политику, оштру антимигранстку политику и одговорну социјалну политику наше земље према грађанима. Тражићемо да се законом забрани производња и продаја ГМО (генетски модификованих организама) хране у Србији, да се не дозволи изградња мини-хридоелектрана које нарушавају наш екосисте, забрану увођење 5Г мреже док се јасно не испита њена потенцијална штетност по здравље људи и живог света. Истрајаћемо у идеји да се млађима од 16 година законом забрани да буду на улици после поноћи без пратње пунолетних лица, да би их заштитили од дроге и алкохолизма – изјавио је носилац листе ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ и председник ПОКС, Жика Гојковић.