Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) држаће традиционални парастос генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу и руској царској породици Романов, у Цркви Ружици у Београду и Манастиру Петковица, на Фрушкој Гори.

– Одавањем почасти најславнијем српском официру и највећем пријатељу Срба и Србије у Првом светском рату, оживљавамо праву историју и дајемо свој допринос да се не шире даље лажи и комунистичка пропаганда против њих. Наша дужност је да поштујемо и не дозволимо да се заборави национална историја, српска традиција и култура. За те циљеве се бори Покрет обнове Краљевине Србије – поручио је унук славног генерала Драже и потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић, који ће и бити присутан на парастосу.

Покрет обнове Краљевине Србије сећа се генерала Михаиловића, који је убијен у ноћи између 17. и 18. јула 1946. године у Београду, у строгој тајности. Никада није утврђено где су сахрањени његови посмртни остаци, а наша странка покренула је иницијативу да се они пронађу и да се пребаце у породичну гробницу. Тако би српски народ исправио неправду према славном генералу, који је одавно добио неке од највећих почасти и одликовања, попут ордена од председника САД Харија Трумана 1948. године и француског генерала Шарла Де Гола 1943. године, за заслуге у борби против окупатора.

Такође, сутра ће се одржати помен и руском цару Николају II Романову, који је објавио рат Немачкој и Аустроугарској због њиховог напада на Србију у Првом светском рату и који је током читавог рата бринуо о положају српске војске, често се сукобљавајући са својим савезницима због тога, али и читаве породице Романов, која је трагично свргнута са трона насилном револуцијом Комунистичке партије у Русији, која је узурпирала власт 1917. године и пола године после тога убила у заточеништву цара Николаја II и целу његову породицу, жену и петоро малолетне деце, укључујући и пса. У том масакру страдала је и руска принцеза Татјана која је била вереница будућег Краља Александра I Карађорђевића.