Дневни лист Вечерње новости и Политика одбиле су да објаве плаћене читуље које је Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) послао за руског Цара Николаја II Романова и генерала Драгољуба Дражу Михаиловића који су убијени на исти дан, 17. јула, 1918. и 1946. године.

Новости и Политика одбиле да објаве читуље Николаjу II Романову и ђенералу Дражи

– Србија још увек није изашла из комунистичке диктатуре, а најбоља потврда тога је одбијање Вечерњих новости и Политике да објаве плаћене читуље генералу Драгољубу Михаиловићу и руском цару Николају II Романову. Очигледно је да се у нашој земљи и даље игнорише судска одлука о рехабилирацији Драже Михаиловића, а крије да је руски Цар Николај II био највећи савезник и пријатељ Срба. Иако цео свет зна, до уредника Вечерњих Новости и Политике још увек није стигла вест да је генерал Михаиловић најодликованији српски официр, који је примио одликовање за заслуге у борби против нацизма од америчког председника Харија Трумана 1948. године и француског генерала Шарл Де Гола 1943. године. Срамно је да се одбија читуља за Цара Русије Николаја II Романова који је објавио рат Немачкој и Аустроугарској због њиховог напада на Србију у Првом светском рату и да је током читавог рата бринуо о положају српске војске, често се сукобљавајући са својим савезницима због тога. Ако њих двојица нису заслужили да им се објаве читуље које би ПОКС уредно платио, онда не знам ко јесте – истакао је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС се захваљује Дневнику који је пристао да објави читуље и показао висок степен професионалности, али и познавања историје.